Skip to content

Verhuizen van Nederland naar de Verenigde Arabische Emiraten

traveling-to-dubai

Verhuizen van Nederland naar de Verenigde Arabische Emiraten

Wij begrijpen als geen ander dat een internationale verhuizing veel vragen met zich meebrengt, daarom hebben wij alle belangrijke punten voor jou op een rijtje gezet. Ontdek hier alles over: 

 • De verhuiskosten
 • Het aanvragen van een verblijfsvergunning
 • Werken in de VAE
 • Het invoeren van jouw auto 
 • Het verhuizen van jouw huisdier
 • Het leven in de VAE
 •  De cultuur en gebruiken
 • De verhuiskosten

Wij staan voor jou klaar om jouw verhuizing naar de VAE zo soepel mogelijk te laten verlopen!

Kun je van Nederland naar de Verenigde Arabische Emiraten verhuizen? Zo ja, dan ben je zeker op zoek naar essentiële informatie en handige tips om je verhuisreis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hier vind je alles wat je moet weten over verhuizen naar de VAE.

Verhuiskosten naar de Verenigde Arabische Emiraten

Als je verhuist naar de Verenigde Arabische Emiraten, moet je rekening houden met gemiddelde verhuiskosten van €5.000 tot €9.000 voor een doorsnee Nederlands huishouden. Deze bedragen zijn slechts richtlijnen, omdat echte kosten van verhuizing afhangen van meerdere factoren, zoals de omvang van je inboedel, het verzekeringspakket, de afstand van deur-tot-deur en eventuele extra services die je wenst. Elke verhuizing is uniek en heeft zijn eigen prijskaartje. Daarom raden we je aan om direct contact op te nemen met verhuisbedrijven voor een nauwkeurige berekening en offerte op maat.

young-woman-with-suitcase-city

Dit moet je weten over verhuizen naar de Verenigde Arabische Emiraten

Als je eraan denkt om naar de Verenigde Arabische Emiraten te verhuizen, zijn er enkele belangrijke punten om te overwegen. 

 • Ten eerste biedt de VAE momenteel talrijke banen voor buitenlanders, wat voor veel expats de belangrijkste reden is om naar dit land te verhuizen. 
 • Ten tweede hoef je geen belasting over je inkomsten te betalen in de Verenigde Arabische Emiraten. 
 • Ten derde bestaat er een duidelijk onderscheid tussen mensen die permanent willen verblijven en zij die er tijdelijk zijn voor werk

Het ‘werkgelegenheid visum’ is een vereiste arbeidskaart voor buitenlanders die in de VAE komen werken en voor niet-burgers van de VAE is het verplicht dit visum aan te vragen voordat ze beginnen te werken. Meer informatie hierover is te vinden op de officiële website van de Emiraten. Ook vereist de regering een medisch onderzoek via het Ministerie van Volksgezondheid voordat je verhuist, om aan te tonen dat je geen bedreiging vormt voor andere bewoners.

 

Werken in de Verenigde Arabische Emiraten

De grootste reden om naar de VAE te verhuizen is werk. Er zijn tal van voordelen wanneer je voor werk naar de Verenigde Arabische Emiraten verhuist, zoals geen verplichting om Arabisch te leren omdat Engels de voertaal op de werkvloer is. Werkgevers nemen vaak (deels) de kosten op zich wanneer ze je naar de Emiraten sturen. Huurkosten worden vaak gedekt, en bij grote bedrijven worden ook kosten zoals verzekeringen, water en gas vergoed. Het allerleukste van alles is dat er geen inkomstenbelasting in de VAE is.

Auto invoeren in de Verenigde Arabische Emiraten

Veel mensen overwegen hun auto te verkopen en na de verhuizing een nieuwe te kopen. Als je van plan bent om je auto mee te nemen naar de Verenigde Arabische Emiraten, zijn er enkele belangrijke punten om te onthouden. Je moet al over een verblijfsvergunning en een geldig rijbewijs beschikken voordat je de auto invoert. Er geldt een toeslag van 5% van de waarde van de auto, naast de kosten voor het verschepen van de auto. Bij de invoer van de auto in de VAE moet je persoonlijk aanwezig zijn en het voertuig moet worden gecontroleerd door de RTA (Roads and Transport Authority). Wees er ook van bewust dat de auto niet binnen de eerste maand na je verhuizing mag worden verkocht om de lokale markt te beschermen.

Huizen in de Verenigde Arabische Emiraten

De huurkosten van woningen in de VAE zijn over het algemeen relatief hoog. Desondanks wordt het aanbevolen om eerst een woning te huren voordat je overweegt er een te kopen. Het aanschaffen van een woning is namelijk een aanzienlijke investering en je wilt er zeker van zijn dat je permanent in de VAE wilt verblijven. Veel expats kiezen ervoor om in zogenaamde ‘compounds’ te wonen, dit zijn afgesloten woonwijken die lijken op vakantieparken. Deze compounds hanteren Westerse normen en waarden, waardoor je minder gebonden bent aan de strikte regels die gelden in de VAE. Als je zeker weet dat je langdurig in de Verenigde Arabische Emiraten wilt blijven, is het uiteindelijk voordeliger om een huis te kopen. Banken verstrekken over het algemeen gunstige leningen.

Huisdieren verhuizen naar de UAE

Als je van plan bent om jouw huisdier mee te nemen, zijn er enkele stappen die je moet volgen. Zorg ervoor dat je huisdier een ISO 11784 microchip heeft en verkrijg de vereiste importdocumenten bij het Ministerie van Klimaatverandering en Milieu. Zorg ervoor dat alle vaccinaties van het huisdier up-to-date zijn en dat het een gezondheidscertificaat heeft. 

 

Let erop dat je per persoon slechts twee huisdieren mag meenemen en dat je huisdier niet jonger mag zijn dan drie maanden. Vogels mogen daarentegen nooit worden ingevoerd, ongeacht leeftijd of soort.

Young man sitting with his dog on the chair in the park

Belangrijke punten om te onthouden over de Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten zijn allemaal prachtige plekken om te wonen, en het leven is er heel modern. Het is belangrijk te onthouden dat de Emirati’s, de oorspronkelijke inwoners, een cultuur hebben die sterk geworteld is in de islam. Hoewel 80% van de inwoners van de VAE immigrant is, genieten Emirati’s veel respect. Als immigrant of expat hoef je je niet tot de islam te bekeren of volledig bedekt over straat te gaan. Toch zijn er enkele aspecten waarin het leven iets anders verloopt, zoals:

 

 • Het dragen van kleding die je schouders bedekt
 • Arabisch is de officiële taal in de VAE, maar Engels wordt bijna overal gesproken
 • Het leven in de VAE is over het algemeen veilig, met overal politie en beveiliging in woonwijken
 • Houd er rekening mee dat drugs streng verboden zijn in de VAE en overtredingen zwaar worden bestraft
 • Openbare uitingen van genegenheid, zoals knuffelen, zijn niet toegestaan
 • Bovendien is homoseksualiteit verboden en wordt bestraft met zware straffen in de VAE
 • Openbaar alcoholgebruik is verboden en openbare dronkenschap wordt streng gestraft, hoewel thuis alcohol drinken is toegestaan
 • Vergeet niet dat verkeersboetes hoog zijn

Waar investeren in Dubai?

Dubai is een stad die bekend staat om zijn snelle economische groei en ongeëvenaarde investeringsmogelijkheden. Als je wilt investeren in Dubai, is er een breed scala aan mogelijkheden beschikbaar. Deze blog zet enkele van de belangrijkste investeringskansen in Dubai uiteen.

Onroerend goed

Dubai staat bekend om zijn verbluffende onroerend goed projecten, met inbegrip van de beruchte Burj Khalifa. Met de woningmarkt, die de afgelopen jaren stabiel is gebleven, is het een geweldige tijd om te investeren in vastgoed in Dubai. Vastgoed zoals luxe appartementen, penthouses, en villa’s hebben de potentie om een goede ROI (Return on Investment) te bieden. Bovendien is de regelgeving in Dubai aantrekkelijk voor investeerders omdat er geen belasting op vastgoed is, geen overdrachtsbelasting en geen waardevermeerderingsbelasting.

Toerisme

Dubai is een wereldberoemde toeristische bestemming en is elk jaar populairder geworden. De stad trekt een breed scala aan toeristen aan, waaronder vakantiehuurders, zakenreizigers, conferentiegangers en enthousiaste reizigers. Als u wilt investeren in toerisme, zijn er tal van mogelijkheden beschikbaar, waaronder boutique hotels, serviceappartementen en vakantiewoningen.

 

Vennootschappen

Dubai is ook een ideale locatie voor het opzetten van een bedrijf. Het land heeft een robuuste zakelijke omgeving en biedt een breed scala aan diensten om het proces van het opzetten van een bedrijf soepel te laten verlopen. Een van de belangrijkste voordelen van het opzetten van een bedrijf in Dubai is dat het een belastingvrije omgeving is. Daarnaast heeft het land een flexibel arbeidsrecht, wat goed nieuws is voor bedrijven die willen groeien en uitbreiden.

Technologie

Dubai is ook op zoek naar innovatie en technologie, wat een goudmijn kan zijn voor investeerders die geïnteresseerd zijn in deze sector. Met initiatieven zoals het Dubai Internet City en het Dubai Silicon Oasis worden investeringen gedaan in ambitieuze projecten op gebieden als robotica, cybersecurity en kunstmatige intelligentie. Dit biedt enorme mogelijkheden voor degenen die op zoek zijn naar een investering in de hightech sector.

Skyscrapers from a low angle view

Conclusie

Of u nu wilt investeren in vastgoed, toerisme, bedrijfsleven of innovatie, Dubai heeft voor u talloze mogelijkheden. Door de bloeiende economie, de vraag naar nieuwe zakelijke concepten, en het hoog tempo waarin de stad zich ontwikkelt, is Dubai een van de meest aantrekkelijke locaties om te investeren. Door hierin een slimme investering te doen, is het mogelijk om uw geld te vermenigvuldigen en juiste rendement op uw investering te krijgen.