Skip to content

Is Investeren in Dubai Betrouwbaar?

Is Investeren in Dubai Betrouwbaar?

Dubai, het schitterende emiraat dat bekend staat om zijn futuristische skyline, weelderige levensstijl en economische voorspoed, heeft de aandacht getrokken van investeerders wereldwijd. Maar te midden van de glans en glamour rijst de vraag: Is investeren in Dubai werkelijk betrouwbaar? In deze blog zullen we een grondige analyse uitvoeren om deze cruciale vraag te beantwoorden.

Veilige Investering met Escrow Accounts (3e rekening):

Een van de meest opvallende maatregelen die Dubai heeft genomen om investeerders te beschermen, is de verplichte oprichting van Escrow-accounts voor vastgoedprojecten. Het Dubai Land Department (DLD), als het vastgoedorgaan van de overheid, heeft deze stap gezet om het risico te minimaliseren dat projecten niet worden voltooid en investeerders hun geld verliezen.

Hoe Werkt het Escrow-systeem?

Voor elk nieuw vastgoedproject of ontwikkelaar in Dubai is het nu verplicht om een Escrow-account te openen. Binnen dit account moet de ontwikkelaar zelf 25% van de totale bouwkosten storten voordat het project wordt goedgekeurd. Deze financiële inbreng van de ontwikkelaar dient als een waarborg en toont hun toewijding aan het succesvol voltooien van het project.

 

Wanneer een investeerder een woning koopt van een ontwikkelaar, gaat het geld niet rechtstreeks naar de ontwikkelaar. In plaats daarvan wordt het overgemaakt naar het Escrow-account dat volledig wordt beheerd door het DLD. Dit zorgt voor een strikte controle over de financiën en verhoogt de transparantie gedurende het hele bouwproces.

Veiligheid en Zekerheid voor Investeerders:

Wat dit systeem zo aantrekkelijk maakt voor investeerders, is dat het geld pas wordt vrijgegeven nadat het project is opgeleverd en grondig is geïnspecteerd door het DLD. Dit betekent dat investeerders de zekerheid hebben dat ze waar voor hun geld krijgen en dat het vastgoedproject volledig aan de gestelde normen voldoet.

 

Kortom, het verplichte Escrow-systeem in Dubai biedt investeerders extra veiligheid en zekerheid. Het minimaliseert het risico dat investeerders lopen bij projecten die mogelijk niet worden voltooid. Deze regelgeving benadrukt het proactieve karakter van Dubai in het creëren van een betrouwbare en stabiele investeringsomgeving. Voor investeerders die waarde hechten aan veiligheid in hun vastgoedinvesteringen, kan het Escrow-systeem in Dubai een doorslaggevende factor zijn om voor deze bloeiende stad te kiezen.

Meer willen weten over het Escrow account of andere vragen, neem contact met ons op en wij vertellen u graag meer over de voordelen van investeren in Dubai. 

Share this post